Wat is het?

Karten kan zowel indoor als outdoor gedaan. Afhankelijk van de kartbaan natuurlijk. Want niet iedere organisatie heeft de beschikking tot 2 verschillende banen. De outdoor baan wordt alleen bij goed weer geopend omdat tijdens regen niet geraced mag en kan worden. De gladde banden hebben geen tractie en grip en waardoor je dus in een continue slip zou zitten. Karten wordt gedaan in verschillende cc klasse. Maar de standaard recreatie karts voor het publiek zijn vaak van eenzelfde snelheid.

Leer karten

Je vraagt je misschien af wat nou karten precies inhoudt en hoe het spelletje gespeeld moet worden?  Ook bij karten zijn er een boel regels waar men zich aan moet houden. Regels om ongelukken te voorkomen en eerlijke wedstrijden te houden. Zo zijn er een aantal vlaggen die opgeheven kunnen worden. Het verschilt soms per kartbaan maar we zien dat de meeste kartbanen de volgende vlaggen gebruiken.

De kart vlaggen

Artikelen

Kinderkarten

Categorie: Wat+is+het%3F / 20-06-2013 16:30

Karten is niet alleen bedoelt voor volwassenen, kinderen kunnen namelijk ook goed terecht op kartbanen in Nederland. Het is wel aan te raden eerst te kijken op de website of even te bellen naar de betreffende baan of er ook kinder karts zijn en kinder rondes worden gehouden. Je kan je voorstellen dat de volwassenen niet gauw met de kinderen r

Lees meer...